Selecteer een pagina

Biografie

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Bouwjaar 67. Opgegroeid in Zuid in een uitgesproken rood nest. Mijn vader was arts en meer dan 20 jaar (adjunct) directeur van de GGD. Mijn moeder werkte, onder andere, als maatschappelijk werkster in de gehandicaptenzorg.  Mededogen en een groot, bijna calvinistisch, gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn er met de paplepel ingegoten. Iets waar ik pas rond mijn dertigste aan toegaf toen ik lid werd van de PvdA.

Ik studeerde sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral omdat ik gefascineerd was door het verhaal van de Big Bang en het idee dat je je bezig zou kunnen houden met de vroege geschiedenis van het heelal. Mijn promotieonderzoek (1993-1999) aan de Universiteit van Leiden ging dan ook over het ontstaan van melkwegstelsels. Met behulp van de Westerbork Northern Sky Survey deed ik onderzoek naar de kosmologische evolutie van radio sources

westerborkEind 99 keerde ik, na een jaar werken in Duitsland, terug naar de Universiteit van Leiden en ging ik aan het werk als Post Doc bij het OmegaCAM project. Ik begon me steeds meer toe te leggen op de automatische verwerking van de enorme hoeveelheid gegevens die moderne waarnemingen genereren.

In 2005 koos ik er voor om de sterrenkunde vaarwel te zeggen. Na eerst een tijd als freelance software ontwikkelaar gewerkt te hebben, werd ik uiteindelijk in 2008 door de Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland als technisch projectleider gedetacheerd bij de Amsterdamse politie.

raadszaalIntussen was ik 2002 duo raadslid geworden voor de PvdA in stadsdeel Centrum. Ik hield me in eerste instantie vooral bezig met onderwijs, maar was ook geïnteresseerd in financiën. In 2006 werd ik raadslid (portefeuilles financiën en openbare ruimte) en in 2009 volgde ik Gijs Korthof op als fractievoorzitter.

In 2010 stelde ik me kandidaat voor het lijsttrekkerschap in stadsdeel Centrum. In april 2010 werd ik, samen met Jeanine van Pinxteren en Boudewijn Oranje, benoemd tot lid van het dagelijks bestuur. Toen in 2014 stadsdelen een bestuurscommissie kregen kwam er opnieuw een coalitie van Groenlinks, D66 en PvdA en werden we alledrie opnieuw bestuurder.

In 2018 kwam er, na de verkiezingen, een einde aan mijn politieke carrière. Sindsdien ben ik actief als mediator, als bestuurder bij een kleine welzijnsinstelling en als lid van de rekenkamercommissie van Landsmeer.